02 augustus 2019

Wethouder Erwin Boom werkt een dagje mee

Onze wethouder van Economische Zaken, Erwin Boom, startte zijn zomerreces op 8 juli wel héél bijzonder, namelijk een dag meewerken bij Hotel – Restaurant – Brasserie Valuas.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Video: Een kleine greep uit de bedrijven waar wethouder Erwin Boom een dag heeft meegewerkt.

Wethouder Erwin Boom werkt deze zomer bij 25 Venlose bedrijven en organisaties mee om te ervaren tegen welke uitdagingen zij aan lopen. In juni plaatste Wethouder Boom een bericht op LinkedIn met de mededeling dat hij bedrijven zocht waar hij één dag kon helpen. Daarop kwamen 65 reacties waarmee hij erg enthousiast was.

Erwin Boom: “Het zijn geen gewone bezoekjes, ik wil zelf ervaren hoe het is om in een bepaalde sector te werken. Daarbij is het voor mij de ideale gelegenheid om een goed beeld te krijgen van een bedrijf. Van een dag werken leer je immers meer dan van een dik rapport.”

De eerste maand meewerken zit er voor de wethouder op. Boom heeft bij negen bedrijven mogen proeven van het werk wat zij uitvoeren. Deze bedrijven waren Hotel - Restaurant - Brasserie Valuas, Kinderboerderij en Restaurant Hagerhof, De Maaspoort Theater & Events, Theaterhotel Venlo, Makelaarskantoor Cabooter & van Loenen, Marcelissen Venlo B.V., ZON fruit & vegetables, Stadler Service Netherlands B.V. Van schildpadden voeren bij Kinderboerderij en Restaurant Hagerhof tot aan onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan treinen bij Stadler.