28 juni 2019

Mifa en WSP Noord-Limburg starten samenwerking

Mifa en het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg (WSP) werken intensief samen om werkzoekenden op te leiden voor een baan binnen de precisietechniek. Deze samenwerking werd woensdag ondertekend door Rob van Oene (Managing Director Mifa) en Alexander Vervoort (Voorzitter Regionaal Werkbedrijf).

Mifa en WSP Noord-Limburg starten samenwerking

Speld in een hooiberg
Bedrijven in de techniek ervaren veel gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zo ontdekte ook Mifa in Venlo. “Mifa groeit hard, dus de vraag naar goede vakmensen is groot”, zegt Managing Director Rob van Oene. “Maar in de huidige arbeidsmarkt is het werven van bijvoorbeeld CNC frezers of verspaners als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Met alleen het plaatsen van een vacature redden we het niet meer.” Van Oene bracht zijn probleem ter sprake tijdens een bezoek van de gemeenteraad aan Mifa. Daarop kwam het regionale WSP in actie en ging het spreekwoordelijke balletje snel rollen.

Op aanraden van het WSP besloot het bedrijf werkzoekenden aan te spreken; vaak mensen met werkervaring in andere sectoren, maar met affiniteit voor (precisie)techniek en met competenties die aansluiten bij Mifa. En met de juiste motivatie, zo ontdekte Rob van Oene tijdens een eerste kennismakingsbijeenkomst.
WSP Noord-Limburg organiseerde de werving en selectie: van de 48 kandidaten gaan er 16 ‘door’ naar de finale selectie voor een versnelde vakopleiding en/of een intern opleidingstraject binnen Mifa. Naar verwachting gaan de eerste medewerkers begin november aan de slag.

Creatieve oplossingen
Alexander Vervoort is vooral blij dat een bedrijf als Mifa het lef heeft om buiten gebaande paden te treden. “Bedrijven schreeuwen om goede medewerkers, maar tegelijkertijd zijn er nog steeds mensen werkloos; mensen met tal van competenties en vaardigheden. Door diploma-eisen los te laten en te werven op basis van competenties, ontstaan onverwachte matches.”

Proefdraaien, studeren en aan de slag
De 16 kandidaten die interesse hebben in een baan bij Mifa, wacht een intensief vervolgtraject. De komende tijd krijgen ze een assessment en de gelegenheid om enkele weken mee te lopen bij Mifa om een gevoel te krijgen bij de werkzaamheden en de organisatie. Na de zomer start de acht weken durende opleiding tot CNC-frezer. Na afronding van deze opleiding krijgen de nieuwe medewerkers een contract bij Mifa, aangevuld met een intern opleidingstraject.


U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.