19 juni 2019

Nieuwe afspraken voor de terrassen

Op verzoek van de Venlose horeca ondernemers is er gewerkt aan nieuwe afspraken voor de terrassen. Horecaondernemers willen graag meer vrijheid en flexibiliteit om hun terras in te richten. Dat kan. De nieuwe afspraken komen voort uit overleg tussen vertegenwoordigers van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de gemeente Venlo.  

Nieuwe afspraken voor de terrassen

Binnen de vergunning zijn spelregels afgesproken om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat terrassen geen onwenselijke situaties opleveren voor het straatbeeld. Ook is er nadrukkelijk rekening gehouden met de veiligheid tijdens bijvoorbeeld evenementen. De nieuwe vergunning maakt het nu wel mogelijk om in specifieke situaties de regels te verruimen, dit was voorheen niet zo. 

Het is in eerste instantie wel nodig om de nieuwe terrasvergunning voor alle soorten terrassen opnieuw aan te vragen. Dit is voor de ondernemer zonder kosten, behalve als er naast de terrasvergunning ook andere zaken moeten worden aangepast zoals een naamswijziging of wijziging van ondernemingsvorm.

De nieuwe terrasvergunning wordt onderdeel van de reguliere horeca- (exploitatie)vergunning. Omdat het verlenen van de vergunningen tijd kost, geldt er een overgangsperiode. Het streven is om dit project binnen 2 jaar af te ronden. Ondernemers krijgen binnen deze periode een brief met betrekking tot het nieuw aanvragen van de vergunning.