13 juni 2019

Venlo lanceert Venlo.fit over gezondere leefstijl

Vanmiddag is op het Blariacumcollege in Blerick de campagne Venlo.fit gelanceerd. Een campagne die de inwoners van Venlo gaat helpen met een betere leefstijl.

Venlo lanceert Venlo.fit over gezondere leefstijl

De campagne Venlo.fit wil inwoners inspireren en enthousiasmeren om te kiezen voor een gezondere leefstijl. “Venlo.fit is de gezonde leefstijl stimulator voor Venlo”, zegt wethouder Alexander Vervoort (Sociale zaken, Werkgelegenheid en Sport). “Inwoners kunnen bij Venlo.fit die sportaanbieders en leefstijlmogelijkheden vinden die voor hen van betekenis kunnen zijn.”

Venlo.fit moet de inwoners helpen gezonder te leven. Wethouder Vervoort: “We willen nog beter laten zien welke activiteiten door de gemeente Venlo al gedaan worden om een gezonde leefstijl te bevorderen en om mensen in beweging te krijgen. Maar we willen ook partners een podium bieden om hun goede initiatieven nog beter onder de aandacht te brengen.”

Alle gemeentelijke activiteiten op het gebied van Sport worden vanaf nu onder de naam Venlo.fit gepresenteerd. Wethouder Vervoort kondigde ook nieuwe activiteiten aan. “Venlo.fit heeft een uitgesproken ambitie. Daar horen ook spraakmakende projecten bij. De komende weken presenteren we een aantal activiteiten, die we samen met partners gaan uitvoeren. Enkele projecten zijn een primeur voor Nederland.”

Ook het Lokaal Sportakkoord van Venlo zal onderdeel worden van Venlo.fit. Het Lokaal Sportakkoord is de vertaling van het Nationaal Sportakkoord, dat minister Bruins (Medische Zorg en Sport), NOC*NSF en vele betrokken organisaties in 2018 sloten. De uitvoering van het Nationaal Sportakkoord moet lokaal gaan plaatsvinden, gebaseerd op lokale ambities en energie.

Meer informatie is te vinden op de website van Venlo.fit.