07 juni 2019

Roze Zaterdag; Venlo en Krefeld kleuren knalroze

Venlo en Krefeld kleuren knalroze op 29 juni 2019. Een dag waarop in Nederland én Duitsland vrijheid, tolerantie en grenzeloze liefde voor elkaar gevierd worden.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Sinds de jaren 70 is Roze Zaterdag een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland. Voor de organisatoren van Roze Zaterdag Venlo was direct duidelijk dat ze dit jaar met het thema Grenzeloos, echt de grens over zouden gaan. Zusterstad Krefeld was meteen enthousiast. Beide steden noemen zich een jaar lang Roze Hoofdstad en vieren feest onder de tweetalige slogan ‘Ik ook van jou/So wie du’.

In deze aflevering van Met het Oog op Venlo vertellen Dennis Heijnen, Hans Lenders en Vera Tax over Roze Zaterdag 2019. Op 29 juni is het namelijk zo ver, Venlo en Krefeld kleuren knalroze. Samen organiseren de twee steden de meest grenzeloze Roze Zaterdag ooit. Deze dag wordt georganiseerd om te bouwen aan begrip, acceptatie, respect en participatie. Ze vertellen naast het belang van deze dag ook over de verschillende activiteiten die worden georganiseerd: de geloofsviering, regenboogparade, het podiumprogramma en nog veel meer.