06 juni 2019

Placemat voor keukentafelgesprek

Voor hulp en ondersteuning op het gebied van de Jeugdwet of de Wmo kunnen inwoners terecht bij het Sociale Wijkteam. Het Sociaal Wijkteam bestaat uit professionals, die samen met u zoeken naar een oplossing die het beste past.

Placemat voor keukentafelgesprek

Een lid van het sociaal wijkteam komt bij u thuis om uw vraag om ondersteuning te bespreken. Dit noemen we ook wel het keukentafelgesprek. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat dit best spannend of soms zelfs lastig kan zijn voor inwoners. Veel inwoners zitten vooraf met vragen zoals, wat is een keukentafelgesprek en welke vragen gaan ze mij stellen.

Placemat
Om inwoners voorafgaand aan het keukentafelgesprek beter te informeren, is een placemat ontwikkeld. Hierop staat meer informatie over het keukentafelgesprek, handige tips en aantal voorbeeldvragen die ter sprake kunnen komen.

Te gebruiken vanaf juni
Vanaf juni 2019 gaat de gemeente de placemats gebruiken. Na het maken van een afspraak met een lid van het sociaal wijkteam, krijgt de inwoner de placemat opgestuurd. Op deze manier kan de inwoner zich thuis, rustig voorbereiden op het keukentafelgesprek.

Tips
We gaan de nieuwe werkwijze met de placemats een paar maanden uittesten. Mocht u tips of een andere opmerking hebben over de placemat, dan mag u deze doorgeven aan het sociaal wijkteam of aan uw contactpersoon bij de gemeente. We verzamelen alle tips en opmerkingen. Daarmee maken we dan een verbeterde placemat. 

Hieronder is de placemat alvast te bekijken.