16 mei 2019

Q4 aan de Stadsmuur

De gemeente Venlo, Bouwbedrijven Jongen en Jongen Projectontwikkeling hebben een aanvullende overeenkomst ondertekend, zodat Jongen Projectontwikkeling op de locatie Aan de stadsmuur blok 4 en blok 5 verder kan ontwikkelen.

Q4 aan de Stadsmuur

De aanvullende afspraken sluiten beter aan bij de huidige woningbehoefte en marktontwikkeling. In het gebied tussen de St. Jacobskapel en de Peperstraat realiseert Bouwbedrijven Jongen diverse koopwoningen en huurappartementen.

Invulling blok 4 en 5
Blok 4 wordt ingevuld met  25 stadswoningen, zogenaamde pakhuizen. De pakhuizen zijn moderne herenhuizen, met karakteristieke contouren en details. Tussen de woningen wordt een appartementencomplex ontwikkeld met c.a. 10 appartementen. In blok 5 komen c.a. 30 appartementen en een mogelijke commerciële ruimte. Bij het opstellen van de plannen wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan duurzaamheid en klimaatadaptatie. Zo wordt onder andere gekeken naar het planten van bomen in het middenterrein.

Verloop verdere ontwikkeling
De komende periode gaat Jongen, in samenwerking met de gemeente, de bouwplannen voor Aan de Stadsmuur verder ontwerpen en uitwerken. Eind dit jaar moeten de ontwerpen definitief zijn en de verwachting is dat aansluitend (begin 2020) wordt gestart met de verkoop van de woningen. De bouw start ergens tussen september 2020 en april 2021. Medio 2022 moet de bouw van blok 4 en 5 klaar zijn.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Of heb je interesse in een van de woningen? Op de website van Jongen Projectontwikkelingen kun je je nu al inschrijven voor meer informatie.

Tijdelijk parkeren
Tot Jongen daadwerkelijk met bouwen aan de slag gaat, huurt de gemeente de grond tijdelijk terug van Jongen. Hier wordt dan een tijdelijke parkeervoorziening gerealiseerd, tenminste tot 1 september 2020.