09 mei 2019

Buurtbudget; eerste resultaten Vastenavondkamp

Op 6 september 2018 is in het Vastenavondkamp het project Buurtbudget gestart. Inwoners kregen hiermee de kans om zelf te bepalen wat er in hun wijk gebeurt.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Willen inwoners meer activiteiten voor ouderen? Speeltoestellen voor kinderen? Een wegversmalling? Of kiezen ze voor extra groen in de straat? De buurt heeft zelf bepaald wat er gaat gebeuren.

Het project bestond uit een aantal avonden waarin bewoners van de wijk Vastenavondkamp de kans kregen om thema’s te benoemen, geld te verdelen binnen die thema’s en uiteindelijk projecten te kiezen. Van de 65 ingediende projecten voldeden er in de slotronde 50 aan de voorwaarden die hieraan verbonden waren. Uiteindelijk is het budget door de bewoners verdeeld over 25 projecten.

Met het Oog op Venlo
Nu, ruim 8 maanden later, zijn de eerste projecten van het Buurtbudget gerealiseerd. Twee bewoners uit het Vastenavondkamp vertellen in deze aflevering van Met het Oog op Venlo over de projecten die zij hebben ingediend en nu zo goed als afgerond zijn. De twee projecten die worden uitgelicht zijn het speeltuintje in de Gosewijnstraat, dat ontworpen en bedacht is door de hele straat en het project meer handhaving in de wijk. De komende maanden zullen de overige projecten worden gerealiseerd.