09 mei 2019

Akkermansgilde Venlo viert 425-jarig bestaan

Het Akkermansgilde maakt zich klaar voor een bijzonder jubileumfeest. Dit jaar vieren ze namelijk het 425-jarig bestaan. De Venlose schutterij gaat dit op grootse wijze vieren in het weekeinde van 11 en 12 mei.

Akkermansgilde Venlo viert 425-jarig bestaan

De festiviteiten van de oudste vereniging van Venlo zullen zich grotendeels afspelen op het plein voor het Limburgs Museum en in het Julianapark. Zaterdag 11 mei wordt gestart met een kindermiddag en rond de avond is er tegen betaling een feestavond in de tent met optredens van verschillende artiesten van binnen en buiten Venlo.

Zondag 12 mei trekt er een grote historische optocht door het centrum van Venlo. Meer dan 60 groepen uit o.a. Nederland, België en Duitsland zorgen voor een vrolijke stoet door de binnenstad. Tijdens de optocht zie je spectaculaire reuzen, prachtige gildes, schutterijen, muziekkorpsen en andere grote groepen.

Akkermansgilde Venlo
Het Akkermansgilde werd opgericht in 1594 en het huidige Gilde bestaat uit ongeveer veertig leden. Het Gilde staat bol van tradities, die dan ook, zo strikt mogelijk worden nageleefd. De kleding van het Akkermansgilde is afgeleid van de kleding van de boer in vroegere tijden en de kleuren staan voor de stad Venlo, rood en blauw. De huidige activiteiten van het Gilde bestaan voornamelijk uit deelname aan Bondsfeesten, onderlinge schietwedstrijden en optochten ter presentatie van Venlo in binnen- en buitenland.