08 mei 2019

Nieuwkomersdag 2019

Afgelopen week zijn er uitnodigingen verstuurd vanuit de gemeente Venlo voor de zogenaamde nieuwkomersdag. Deze dag is speciaal bedoeld voor alle meerderjarigen die in de periode van 1 mei 2018 t/m 1 mei 2019 van buiten Venlo in onze stad zijn komen wonen.

Nieuwkomersdag 2019

Samen met Venlo Partners worden deze nieuwe Venlonaren op een bijzondere wijze welkom geheten. De eerste nieuwkomersdag heeft in 2018 plaatsgevonden en was zo succesvol dat er dit jaar een vervolg aan wordt gegeven.

Er zijn ruim 2500 uitnodigingen verstuurd. Al snel bleek vorige week dat de gemeente helaas te ruimhartig in alle leeftijdscategorieën heeft uitgenodigd. Dit was niet de bedoeling en heeft tot veel vragen geleid. Dat spijt ons zeer en daar bieden wij onze excuses voor aan.

De geplande nieuwkomersdag op 15 juni zal gewoon doorgang vinden. De dag wordt dus georganiseerd voor alle meerderjarigen die van buiten Venlo in onze gemeente zijn komen wonen in de periode van 1 mei 2018 t/m 1 mei 2019.

Aangezien ouders vorig jaar ook hun kinderen hebben meegenomen is dat dit jaar vanzelfsprekend wederom mogelijk. Ook minderjarigen die al een uitnodiging hebben ontvangen, of je nou in Venlo of daarbuiten geboren bent, en al waren aangemeld of nog willen komen zijn onder begeleiding van harte welkom. Samen maken we er een bijzonder mooie dag van!

Voor de aanmelding kan er gebruikt worden gemaakt van het mailadres in de uitnodigingsbrief.