15 april 2019

Schoonmaakactie: “Opgeruimd staat netjes”

Na een geslaagde eerste editie van de opschoonactie in oktober 2018 zijn verschillende organisaties het afgelopen weekend weer aan de slag gegaan. Zaterdagochtend ging de schoonmaakactie van start bij de Jongerenkerk in Venlo.

Schoonmaakactie: “Opgeruimd staat netjes”

Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” zijn de Jongerenkerk, Wijkoverleg Binnenstad, De Protestantse gemeente, Home Plus, de Wereldwinkel , ’t Groenewold en Fair Venlo gestart met de actie. Ze maken deze dag het groen schoon langs de Maaskade, de fietsbrug, de bebouwde kant van de Koninginnesingel, de kop van Weerd en in het Wilhelminapark.

Vanuit de startlocatie, de Jongerenkerk, vertrokken de groepen naar de verschillende locaties om aan de slag te gaan. Evenals bij de vorige editie heeft wethouder Marij Pollux haar steentje bijgedragen en actief meegedaan. De gemeente heeft de benodigde schoonmaakmaterialen ter beschikking gesteld, zoals zakken en handschoenen. Om 12:00 uur werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

De organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad en willen graag met elkaar samenwerken. Dit doen ze al op het gebied van fairtrade, maar ook met andere activiteiten willen ze dit voortzetten. Met de schoonmaakactie dragen ze bij aan de doelstelling ‘Duurzame steden en gemeenschappen’ en creëren ze bewustwording onder de inwoners van de gemeente. Ook in andere stadsdelen zijn bewoners actief bezig met het schoonmaken van de buitenruimte.