12 april 2019

Venlo Academie; de rijke historie van Venlo en haar stadsdelen

Venlo Academie biedt een gevarieerd cursusprogramma over de rijke historie van Venlo en haar stadsdelen. Uniek is dat de lessen – afhankelijk van het thema – op meerdere, passende locaties plaatsvinden.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

In deze aflevering van Met het oog op Venlo vertellen Albert Lamberts en Sef Derkx over de cursussen die worden verzorgd door Venlo Academie. Verschillende docenten verzorgen levendige cursussen, vaak op locatie en begeleid met rijk geïllustreerde presentaties.

Alberts Lamberts is vicevoorzitter van Venlo Academie. Hij zet zich als vrijwilliger in voor de organisatie en geeft zelf ook lessen. Een van de andere deskundige docenten is Sef Derkx. De lessen die hij met veel enthousiasme geeft, gaan over het bier brouwen en bier drinken in Venlo in de loop van de geschiedenis.

Venlo Academie is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Venlogie en het Gemeentearchief Venlo. De stichting werkt nauw samen met het Gemeentearchief Venlo, de mede-initiatiefnemer voor de Venlogie-lessen. Samen hebben ze als doel de belangstelling voor kennis van de lokale geschiedenis te vergroten.