03 april 2019

Weer drie sluitingen in eerste kwartaal

Burgemeester Scholten van Venlo heeft in de maanden januari, februari en maart 2019 besloten om drie panden in de gemeente Venlo te sluiten vanwege drugsgerelateerde activiteiten. Twee woningen en een schuur gaan op slot voor een periode variërend van 9 maanden tot 1 jaar. 

Weer drie sluitingen in eerste kwartaal

Maandag 7 januari 2019 is een woning aan de Diamanthof te Venlo gesloten wegens het aantreffen van een handelshoeveelheid verdovende middelen. De woning is voor 9 maanden gesloten. Om dezelfde reden ging maandag 21 januari een schuur, horend bij een woning aan de Lynssenstraat in Blerick, dicht voor één jaar.

Op 11 maart heeft de burgemeester een woning aan de Gulikstraat in Venlo gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. De betreffende woning gaat voor 9 maanden op slot.

Tijdelijke sluitingen
Deze tijdelijke sluitingen van woningen en panden zijn bedoeld om een eind te maken aan druggerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet; deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. "De Raad van State heeft eind februari in een hoger beroep nog eens bevestigd dat dit soort panden op goede gronden worden gesloten," vertelt de burgemeester. "Venlo heeft een bijzondere positie vanwege de grensligging waardoor we extra waakzaam moeten zijn."

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en drugslabs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de melding daarna door naar de politie.