03 april 2019

Regiofinale Olympic Moves in Venlo

Dit jaar wordt op 4 april de regiofinale van Olympic Moves georganiseerd in Venlo. Olympic Moves is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij leerlingen elkaar uitdagen in verschillende sporten.

Regiofinale Olympic Moves in Venlo

Op 4 april gaan maar liefst 25 middelbare scholen uit de regio de uitdaging aan in vier verschillende sporten. Deze sporten zijn volleybal, voetbal, hockey en handbal. Tijdens dit evenement zullen ongeveer 1500 scholieren aanwezig zijn. De competitie is begonnen op schoolniveau, gaat nu verder op regionaal niveau en eindigt in een nationaal kampioenschap voor alle scholen.

Het evenement vindt plaats op vijf verschillende locaties in Venlo en op elke locatie wordt een andere sport uitgeoefend. Sportwethouder Alexander Vervoort opent dit jaar de regiofinale. De winnende teams mogen op 7 juni 2019 naar de landelijke finale ‘Olympic Moves The School Finale’ die op Papendal plaatsvindt.

Olympic Moves
Om meer scholieren samen te laten sporten zijn de partners, KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis, in 2003 Olympic Moves gestart. Dit evenement is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste schoolsportcompetities van Nederland. Dit jaar is alweer de 17e editie van Olympic Moves en inmiddels doen er ruim 350 middelbare scholen aan mee. Het doel van Olympic Moves is om scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennis te laten maken met verschillende vormen van sport en hen samen het plezier te laten ervaren.