29 maart 2019

Verbeterteam Annakamp; aan de slag in je eigen wijk

Waar voorheen de gemeente bepaalde wat er goed was voor de stad, voor een wijk en zelfs voor een straat, laat het wijkgericht werken dat los. Want wie weet er nu beter waar een wijk behoefte aan heeft dan de eigen bewoners.

Verbeterteam Annakamp; aan de slag in je eigen wijk

In deze aflevering van Met het Oog op Venlo vertelt Anita Roulaux, mede-initiatiefnemer van verbeterteam Annakamp, over het oprichten van deze groep vrijwilligers. Het verbeterteam Annakamp in Blerick is een initiatief dat vanuit wijkgericht werken is ontstaan. Deze groep enthousiaste vrijwilligers hebben de afgelopen tijd mooie dingen bereikt voor hun buurt.

Ze zijn aan de slag gegaan met het opknappen van het groen park in de wijk, het verfraaien van de speeltuin met nieuwe speeltoestellen en ze hebben diverse activiteiten georganiseerd voor de jeugd en senioren. Hierbij werden de bewoners ondersteund door stadsdeelmanager Richard Bosman en bewonersondersteuner Jamal Boukhettame.

Wijkgericht werken
Met wijkgericht werken gaat de gemeente in gesprek met bewoners over hun wensen en kijken ze gezamenlijk naar wat ze kunnen bereiken en doen. Een aantal inwoners vertegenwoordigen de wijk. Inwoners, ondernemers en vastgoedeigenaren gaan onder leiding van de stadsdeelmanager aan de slag. Samen bepalen ze de thema’s waarover wordt gesproken en wordt binnen de vaststaande kaders naar oplossingen gezocht voor de leefbaarheids- en veiligheidsissues.

Wil jij ook aan de slag in je eigen wijk? Loop dan eens binnen bij het Huis van de Wijk in jouw buurt of zoek contact met de stadsdeelmanager van jouw wijk via info@venlo.nl.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.