15 maart 2019

Start herinrichting Sint Martinusstraat Tegelen

Aankomende woensdag 20 maart wordt gestart met de herinrichting van de Sint Martinusstraat in Tegelen, en wel het gedeelte tussen de Grotestraat en de Oude Marktstraat. De werkzaamheden zullen naar schatting 4 weken duren en worden in de week vóór Pasen (week 16) afgerond. Tijdens de werkzaamheden is dit gedeelte van de Sint Martinusstraat afgesloten voor alle verkeer.

Start herinrichting Sint Martinusstraat Tegelen

De nieuwe bestrating is fase 2 van de reconstructie van de historische wasplaats van de Engerbeek, die vorig jaar gereed is gekomen. De historische beekloop wordt in de nieuwe bestrating zichtbaar gemaakt. Voor het zichtbaar maken van de beekloop en het opwaarderen van de openbare ruimte heeft de gemeente Venlo een Europese subsidie ontvangen. De Sint Martinusstraat wordt ingericht in overeenstemming met de Hoekstraat. Hierdoor zal in de oude kern van Tegelen een aaneengesloten historisch straatbeeld ontstaan.

Opwaarderen Oud-Tegelen
Na de restauratie van het monumentale Kranenbreukershuis, de Gouden Berg, de Stijfselfabriek, Smederij Giesen en de reconstructie van de wasplaats wordt met de herinrichting van de Sint Martinusstraat de restauratie van de historische dorpskern van Tegelen afgerond. Het opwaarderen van Oud-Tegelen heeft de gemeente Venlo in goede samenwerking met Vereniging Hendrick de Keyser en de provincie Limburg tussen 2011 en 2019 kunnen uitvoeren.

Contact
Voor technische vragen over de werkzaamheden kunt terecht bij de directievoerder Denys Boots van de gemeente Venlo, bereikbaar via d.boots@venlo.nl of 06-21513827. Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u terecht bij Roy Denessen, erfgoedadviseur van de gemeente Venlo, bereikbaar via r.denessen@venlo.nl.