13 maart 2019

Velden Samen Schoon ruimt zwerfafval op

Er gebeurt in Venlo veel op het gebied van het opruimen van zwerfafval. Velden Samen Schoon is hier een sprekend voorbeeld van. In 2015 is deze zwerfafval opruimgroep opgericht. 

Velden Samen Schoon ruimt zwerfafval op

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

In deze aflevering van Met het Oog op Venlo laten we zien hoe deze groep vrijwilligers te werk gaat. Het doel van Velden Samen Schoon is het laten zien dat ze samen staan voor een schoon dorp. In totaal zijn zo’n 40 vrijwilligers aangemeld bij Velden Samen Schoon. Samen werken zij aan de bewustwording van zwerfafval en zorgen ze voor een schone leef- en woonomgeving. 

Clem Honig, coördinator van Velden Samen Schoon, is de drijvende kracht achter deze groep. Ook echtpaar Piet en Jeanne Brands ruimen al jaren afval mee op in Velden. In deze aflevering vertellen zij waarom het zo belangrijk is dat zwerfafval wordt opgeruimd en waarom ze dit voor hun dorp doen. 

Een schone gemeente
De gemeente Venlo wil een schone gemeente zijn, zonder zwerfafval. Daarom stimuleren we onze inwoners om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het schoonhouden van de wijken en dorpen. De gemeente ondersteunt daarbij door grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar te stellen. De afgelopen jaren is de betrokkenheid van bewoners steeds groter geworden. Inmiddels zijn er 16 zwerfafval coördinatiegroepen in verschillende postcodegebieden.