28 februari 2019

Twee ton naar Blerick en Tegelen

De provincie Limburg zal zowel in Blerick als in Tegelen 100.000 euro bijdragen aan de ontwikkeling van het centrum. Dat maakte gedeputeerde Hans Teunissen vanochtend bekend tijdens een bijeenkomst in Tegelen.

Twee ton naar Blerick en Tegelen

De plannen die door de gemeente Venlo en haar partners ontwikkeld worden zijn bedoeld om met name de winkelleegstand in de centra terug te dringen. Ook voorziet het plan in een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, een betere bereikbaarheid en parkeervoorzieningen. 

“Als gedeputeerde Ruimte heb ik de afgelopen jaren twee miljoen euro geïnvesteerd in de aanpak van winkelleegstand. Veel gemeenten, klein en groot, hebben we hiermee een impuls gegeven om uiteindelijk te kunnen komen tot structurele oplossingen voor het probleem. Wat ik een mooie ontwikkeling vind is dat ondernemers en overheden steeds meer schouder aan schouder samenwerken. Samen worden er plannen gemaakt, zoals ook hier in Blerick en Tegelen, om de winkelleegstand aan te pakken.”, aldus Hans Teunissen.

Wethouder Erwin Boom laat weten erg blij te zijn met de bijdrage uit Maastricht en roemt vooral de samenwerking met de partners. “Als je kwaliteit biedt, onderscheidend bent, service biedt, mensen welkom heet in de winkel, dan kun je het ook winnen van het internet.”, aldus wethouder Boom.