28 februari 2019

Keer diabetes type 2 om door gezonde leefstijl

Nederland telt ongeveer een miljoen mensen met diabetes type 2, waarbij de oorzaak ligt in een ongezonde leefstijl. Zo’n 7.000 Venlonaren hebben deze vorm van suikerziekte, dat is ruim boven het landelijk gemiddelde.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Al die mensen hebben medicijnen nodig en de ziekte heeft grote impact op hun leven. Daarom haalde de gemeente het programma “Keer diabetes2 om” naar Venlo. In november en februari waren er twee informatiebijeenkomsten waar zo’n 70 geïnteresseerden aanwezig waren. In het weekend van 18/19 april gaat het programma in Venlo van start.

In deze aflevering van Met het Oog op Venlo hoort u het verhaal van ex-diabeet Marjo de Maat. Zij was 1 van de 1.000 mensen die het programma “Keer diabetes2 om” al hebben gevolgd. Door haar leefstijl aan te passen is het haar gelukt om binnen enkele weken volledig van de diabetesmedicijnen af te komen.

Gezonde leefstijl
Er is steeds meer bewijs dat diabetes type 2 met gerichte leefstijlaanpassingen succesvol kan worden aangepakt. Geheel volgens deze nieuwste inzichten zet het programma “Keer Diabetes2 Om” voeding, beweging en ontspanning in als medicijn.

“Keer Diabetes2 Om” werkt dus niet met medicijnen of met medische ingrepen maar met het aanpassen van de leefstijl. Veelgebruikte medicijnen genezen diabetes namelijk niet. Ze bestrijden de negatieve gevolgen, in plaats van te kijken naar de oorzaken.

Alle informatie over het programma en vergoeding door de zorgverzekeraars is te vinden op www.keerdiabetesom.nl.