22 februari 2019

Restauratie middeleeuws complex binnenstad Venlo van start

Op maandag 25 februari verrijst er een grote bouwkraan op het binnenterrein van de panden aan de Markt 24 en 24a. Daarmee gaat de grootscheepse restauratie van het monumentale complex pal tegenover het stadhuis écht van start.

Restauratie middeleeuws complex binnenstad Venlo van start

De bouwkraan wordt in delen vanaf de Markt over de middeleeuwse daken getild. Een spectaculair karwei dat in de vroege ochtend gaat plaatsvinden. Rond 11:00 uur moet volgens planning de installatie van de kraan gereed zijn.

In hartje stad liggen veel verdiepingen van middeleeuwse panden leeg. Vaak al decennia lang, met alle gevolgen van dien. Alleen de begane grond wordt door de winkelketens gebruikt. Eeuwig zonde. Door woningen boven de winkels te realiseren, kunnen historische panden met authentieke details behouden blijven en ontstaat er meer levendigheid in de binnenstad. De gemeente Venlo wil nadrukkelijk ‘wonen boven winkels’ in historische panden stimuleren. Met de restauratie en verbouwing van de panden Markt 24 en 24a gaat na de Puddingfabriek het volgende grote erfgoedproject in de Venlose binnenstad van start. Hopelijk volgen er meer!