15 februari 2019

Beweegpas; In beweging komen is soms makkelijker gezegd dan gedaan

Om verschillende redenen is bewegen voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Daarom is de Beweegpas in het leven geroepen. Hiermee probeert Venlo chronisch zieken of inactieve senioren te begeleiden naar een passende beweegactiviteit. De beweegcoördinator speelt hierbij een belangrijke rol.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Bewegen levert voor iedereen gezondheidsvoordelen op. Dat is zeker het geval voor ouderen en mensen die chronisch ziek zijn. Juist voor deze groep is het lastig om de stap te zetten om daadwerkelijk te gaan bewegen en sporten.

Met de Beweegpas verwijst een zorgverlener of maatschappelijk werker een inactief en/of chronische ziek persoon naar een beweegcoördinator. Dit is een vrijwilliger die met de doorverwezen persoon in gesprek gaat en samen een passend beweegaanbod zoekt. 
Doel hiervan is deze mensen weer te mobiliseren en daarmee hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.

In deze uitzending van Met het Oog op Venlo zien we het persoonlijke verhaal van Annemiek Kwarten. Zij is door haar psycholoog doorverwezen naar beweegcoördinator Vera Bouten. Samen zochten ze een geschikte sport voor Annemiek. Nu gaat ze met veel plezier zwemmen en werkt ze op een positieve manier aan haar eigen gezondheid.


De Beweegpas is er op dit moment in vier wijken; Venlo Noord, Venlo Oost, Venlo Zuid en Blerick. Voor iedere wijk is er één betrokken vrijwillige beweegcoördinator.