03 januari 2019

Woningsluitingen door drugs

Burgemeester Scholten van Venlo heeft in december besloten om vijf panden in de gemeente Venlo te sluiten vanwege drugsgerelateerde activiteiten. De woningen en panden gaan op slot voor een periode variërend van 6 maanden tot 1 jaar. 

Woningsluitingen door drugs

Maandag 3 december is een loods aan de Oude Marktstraat in Tegelen gesloten wegens het aantreffen van een in werking zijnde hennepkwekerij. Ook is er op 3 december een kamer in een pand aan de Antoniuslaan te Blerick gesloten wegens het aantreffen van verdovende middelen. Beide panden zijn door de burgemeester gesloten voor 9 maanden. 

Maandag 10 december is een woning gelegen aan de Wal in Arcen gesloten wegens het aantreffen van een niet in werking zijnde hennepkwekerij. Ook deze woning gaat voor 9 maanden op slot. Op dinsdag 11 december heeft de burgemeester een garage horend bij een woning aan de Diamanthof te Venlo gesloten voor de duur van 1 jaar. Dit wegens het aantreffen van een handelshoeveelheid softdrugs. Om dezelfde reden is op maandag 17 december een woning aan de Spireastraat in Blerick gesloten voor 6 maanden. 

Tijdelijke sluitingen 

Deze tijdelijke sluitingen zijn bedoeld om een eind te maken aan drugsgerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet. Deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. "Het gaat hier om een bestuurlijke maatregel om de veiligheid in wijken en buurten te verzekeren,” licht de burgemeester toe. “Voor illegale drugshandel en –productie is geen plaats in woonwijken.”

Meld Drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast, onveiligheid en criminaliteit. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.