19 december 2018

Ontwerpvisie nieuw museum van Bommel van Dam gepresenteerd

Vandaag heeft architectenbureau Bierman Henket de ontwerpvisie van het nieuwe museum van Bommel van Dam gepresenteerd. De ontwerpvisie is de basis voor het ontwerp waar de architect, het museum en de gemeente nu mee aan de slag gaan.


Ontwerpvisie nieuw museum van Bommel van Dam gepresenteerd

Het nieuwe museum wordt gevestigd in het voormalige postkantoor en zal met zijn open karakter en grote publieksfunctie bijdragen aan de verbetering van het stedelijk gebied op de hoek van de Keulsepoort en de Deken van Oppensingel. Het nieuwe museumcafé met museumwinkel op de begane grond wordt de ontmoetingsplaats voor allerlei doelgroepen, hier kom je al in aanraking met de bijzondere collectie van het nieuwe museum en biedt het een sneak preview van wat zich elders in het museum afspeelt. Van de kelder tot aan de zolder kan het museum straks gebruik maken van ruim 2000 m² aan nieuwe depot-, atelier- en tentoonstellingsruimte.

Beide afbeeldingen zijn dus visies en nog geen definitieve ontwerpen. Het nieuwe van Bommel van Dam moet begin 2021 de deuren openen. 

Foto 1: aanzicht (stads)entree Keulsepoort

Foto 2: aanzicht (park)entree Deken van Oppensingel