04 december 2018

Nieuwjaarsreceptie Venlo stopt

De gemeente Venlo houdt met ingang van 2019 geen nieuwjaarsreceptie meer. Daarmee komt ook een einde aan de traditionele nieuwjaarstoespraak van de burgemeester. 

Nieuwjaarsreceptie Venlo stopt

 "We hebben de laatste edities geëvalueerd," licht burgemeester Antoin Scholten toe. "Wat opvalt was dat er minder mensen op af kwamen dan je zou verwachten bij een algemeen toegankelijk evenement. De meerwaarde van de nieuwjaarsreceptie staat voor ons niet meer vast en dat vinden de fractievoorzitters van de gemeenteraad ook." 

Normaal vond de receptie plaats in de parterre van het stadhuis aan de Markt. Daar kunnen sowieso niet meer dan 250 gasten in. Eenmalig is gekozen voor de burgerhal van het nieuwe stadskantoor (in 2017) maar daar viel de opkomst tegen. "Eigenlijk heeft de receptie in de oude vorm zijn langste tijd gehad," concludeert de burgemeester. "Daarom kiest het gemeentebestuur voor andere vormen van contact met burgers en ondernemers. Onder het motto: meer tweerichtingsverkeer en maatwerk. Het college heeft nu ook meer gelegenheid om andere recepties te bezoeken in wijken en buurten. Voor wat betreft de nieuwjaarstoespraak: ook dat kan eigentijdser. We maken dit jaar een speciale editie van Met Het Oog Op Venlo. Die wordt uitgezonden op 1 januari want ik wil natuurlijk wel iedereen de beste wensen overbrengen voor het nieuwe jaar."