26 november 2018

Eerste 3D zebrapad in Blerick

De oversteekplaats bij basisschool Mikado in Blerick zal de komende maanden een grondige metamorfose ondergaan. Een langgekoesterde wens van de basisschool gaat hiermee in vervulling.

Eerste 3D zebrapad in Blerick

De oversteekplaats is toe aan groot onderhoud. Dit onderhoud wordt nu gecombineerd zodat de oversteek past binnen de voorwaarden van een veilige schoolomgeving. Het project is opgedeeld in 3 fases. In de eerste fase die maandag 26 november start zal de bestaande bestrating worden vervangen en het wegvak opgehoogd tot een drempelvlak. Op dit drempelvlak komt een breed 3D zebrapad. Het 3D effect zorgt ervoor dat de oversteekplaats meer opvalt.

In het voorjaar volgen fase 2 en 3 waarbij de veilige schoolomgeving verder vorm krijgt. Weggebruikers worden door middel van attentielichten en gekleurde palen dan geattendeerd op het oversteken van schoolkinderen.

Om de oversteekplaats nog veiliger te maken zal de basisschool binnenkort starten met het inzetten van brigadiers. Deze brigadiers zullen voor en na schooltijd ervoor zorgen dat de kinderen veilig, onder toezicht, kunnen oversteken.

Het project is tot stand gekomen met de inzet van verschillende partijen. Zo is er gesproken met het leerlingenpanel van Mikado om te horen wat de verbeterpunten zijn volgens de jeugd. Ook de werkgroep verkeer van Buurt Bestuurt en Veilig Verkeer Nederland zijn meegenomen in de plannen.

Wethouder Sjors Peeters is verheugd dat de werkzaamheden starten. “Door een goede samenwerking tussen verschillende partijen wordt hier een oversteekplaats gerealiseerd die bijdraagt aan een betere verkeersveiligheid voor de wijk.”