21 november 2018

Kunstwerk Tango arriveert in haven van Venlo

Woensdagochtend arriveert de sculptuur Tango van kunstenaar Fons Schobbers per schip in Venlo. Ter plekke wordt het kunstwerk afgewerkt en verankerd. Op vrijdag 30 november vindt de grote onthulling plaats.

Kunstwerk Tango arriveert in haven van Venlo

Het kunstwerk is een geschenk aan de stad, omdat het dit jaar 675 jaar geleden is dat Venlo stadsrechten kreeg.

Tango
Het ontwerp van Schobbers is stalen sculptuur van bijna 10 meter hoog. Door de rode kleur kun je de monumentale sculptuur niet missen aan de Maasoever. De vorm lijkt eenvoudig maar is van elke kant weer anders, waardoor de sculptuur blijft verrassen. Een strakke lijn is de spanningsboog. Het geeft er vaart en dynamiek aan, als een Tango.

Het college van B&W besloot in februari 2016 dat kunstenaar Fons Schobbers de opdracht kreeg voor een ontwerp van een kunstwerk aan de Maasboulevard. Hij is ook de kunstenaar van het voormalige kunstwerk ‘Sfinx’. Dit was een geschenk van de Scheuten Foundation in het kader van 650 jaar stad. Helaas moest dit kunstwerk, om technische redenen, na een paar maanden al weggehaald worden.

Tango komt aan de Maas ter hoogte van de Maasboulevard te staan. Op de oude locatie van de kunstwerken ‘Sfinx en ‘The boots of the hunter (Laarzen).

Het kunstwerk is mogelijk gemaakt door de gemeente Venlo, provincie Limburg en acht bedrijven/personen die de stad Venlo een culturureel en warm hart toedragen.

Onthulling op 30 november

De Tango is een geschenk aan de stad. Alle inwoners zijn dus ook van harte uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn op vrijdag 30 november om 18.00 uur.


U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.