02 november 2018

Woningsluitingen in september en oktober door drugs

Burgemeester Scholten van Venlo heeft in september en oktober besloten om diverse woningen in de gemeente te sluiten vanwege drugsgerelateerde activiteiten. De woningen gaan op slot voor een periode van 9 maanden.

Woningsluitingen in september en oktober door drugs

Maandag 24 september is een woning gelegen aan de Bergstraat te Belfeld gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Op donderdag 27 september 2018 is een woning gelegen aan de Mulgouwsingel te Tegelen gesloten wegens het aantreffen van handelshoeveelheid hennep.

Maandag 15 oktober is een woning gelegen aan de Lessingstraat te Venlo gesloten wegens het aantreffen van een net geoogste hennepkwekerij. Maandag 22 oktober 2018, is een woning gelegen aan de Stalbergweg te Venlo gesloten. Dit wegens het aantreffen van een in werking zijnde hennepkwekerij. En op dinsdag 23 oktober 2018 heeft de burgemeester een flatwoning aan de Meidoornstraat (Blerick) gesloten wegens het aantreffen van een handelshoeveelheid verdovende middelen.

Tijdelijke sluitingen
Deze tijdelijke sluitingen zijn bedoeld om een eind te maken aan drugsgerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet. Deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. "Mensen denken soms dat het wel mee zal vallen maar het beleid is glashelder," licht de burgemeester toe. "Als mensen zich inlaten met drugs, moeten ze op de blaren zitten."

Meld Drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en labs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.