21 september 2018

Geslaagde feestelijke opening KanDoen Tegelen

Ruim vijfenzeventig geïnteresseerden en buurtbewoners waren donderdagavond aanwezig bij de opening van KanDoen in Cocon, de voormalige basisschool in Tegelen.

Geslaagde feestelijke opening KanDoen Tegelen
KanDoen is een voorziening voor mensen die ondersteuning nodig hebben in hun werk of bij het vinden van een nieuwe werkplek. Cocon fungeert op die manier als een knooppunt voor activiteiten in de wijk

Wethouder Alexander Vervoort (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) benadrukte tijdens de opening dat een locatie als Cocon noodzakelijk is. Vooral omdat het een plek is waarbij mensen in een vertrouwde omgeving hun steentje kunnen bijdragen aan de gemeenschap, en kunnen meedoen in de wijk.

KanDoen
De gemeente Venlo telt inmiddels drie KanDoen locaties. KanDoen is er door, voor en met de wijkbewoners. Deelnemers bij KanDoen hebben verschillende achtergronden, onder wie inwoners die voorheen werkten bij de sociale werkvoorziening WAA. En mensen die zich vanuit een uitkeringspositie willen door ontwikkelen naar betaald werk. Ook wijkbewoners kunnen van betekenis zijn voor KanDoen.

Cocon
Sinds 2017 werken bij Cocon verschillende organisaties samen; namelijk basisschool De Toermalijn,  Humanitas Kinderopvang, Spring Kinderopvang, PSW. Okido, Logopediepraktijk van Dommelen en Stichting Groen Licht. Omwonenden waren donderdagavond uitgenodigd om de locatie te komen bekijken en in gesprek te gaan met de organisaties.

Interesse?
Heeft u interesse om een positieve bijdrage te leveren binnen KanDoen, meld u dan aan voor KanDoen Tegelen, Belfeld, Op de Heide of Steyl. Dat kan via e-mail kandoentegelenbelfeld@huisvandewijk.nl of telefonisch via 077-7600633