13 september 2018

Informatie voor senioren op een rijtje

Uit recent onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB blijkt dat steeds meer senioren zich in een kwetsbare financiële positie bevinden. Ook binnen de gemeente Venlo hebben sommige senioren hiermee te maken. 


Informatie voor senioren op een rijtje

Om deze kwetsbare groep ouderen te ondersteunen, heeft de gemeente Venlo een praktisch pakket samengesteld: het seniorenpakket. 

Het seniorenpakket is een overzicht met informatie over alle Venlose regelingen die speciaal bestemd zijn voor AOW-gerechtigden. Denk hierbij aan bijzondere bijstand voor mensen met een laag inkomen en vermogen. Maar u vindt in het pakket ook uitleg over vervoersmogelijkheden vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Geld Terug Regeling waarop senioren een beroep kunnen doen. Het seniorenpakket is hier te vinden. 

Informatieboekje voor senioren
Heeft u behoefte aan uitgebreidere informatie voor senioren. Neem dan eens een kijkje in het zogenaamde seniorenboekje. Hierin staat naast informatie over de gemeentelijke regelingen ook informatie over bijvoorbeeld maaltijd- en boodschappenservice, activiteiten in uw omgeving, de huizen van de wijk en informatie en advies. Twee keer per jaar wordt het boekje bijgewerkt, zodat u altijd de meest actuele informatie heeft. U kunt een seniorenboekje ophalen bij het Huis van de Wijk bij u in de buurt of het hier downloaden.