09 juli 2018

Bestuurdersontbijt in het teken van acceptatie LHBTI

Afgelopen vrijdag vond er een bestuurdersontbijt plaats met wethouders Pollux en Schatorjé en de bestuurders van Fontys, Gilde Opleidingen en Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO). Op de agenda stond de acceptatie van de LHBTI gemeenschap onder jongeren. 

Bestuurdersontbijt in het teken van acceptatie LHBTI

Scholen hebben een sleutelrol hierin. Aanwezig bij het overleg was ook Dennis Heijnen van Roze Zaterdag. Hij liet de genodigden kennis maken met het Roze Jaar en besprak met de bestuurders  welke rol de scholen hierin kunnen pakken. Cyrill Laugs van het COC gaf toelichting op de nieuwe voorlichting voor de scholen. 

In het schooljaar 2018 – 2019 staan de gemeentes Venlo en Krefeld in het teken van het Roze jaar. Onder de noemer GRENZELOOS organiseren deze twee gemeentes het evenement Roze Zaterdag 2019. Roze Zaterdag is een evenement in de Venlose binnenstad waarbij verbeterde bewustwording, tolerantie, acceptatie en respect centraal staan richting de LHBTI1 gemeenschap. 

De bestuurders waren tevreden over de bijeenkomst en spraken af dat er in het najaar een vervolgoverleg komt. “Het is zeer terecht dat voor dit onderwerp aandacht wordt gevraagd”, aldus Peter Badoux van OGVO. Volgens Bram ten Kate, directeur van Fontys Venlo, biedt diversiteit in allerlei vormen een meerwaarde voor het onderwijs en de samenleving. Ook Thijs Metsemakers van Gilde Opleidingen moedigt acceptatie van LHBTI-ers aan. ‘’Echte magie schuilt in gewone mensen die elke dag weer moedige keuzes maken. Dat moedigen wij ook  aan, om samen een tolerante maatschappij te maken’’. 

¹(LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen)