25 juni 2018

Nieuwe inwoners verwelkomd

Afgelopen weekend organiseerde de gemeente Venlo samen met Venlo Partners voor het eerst een welkomstdag voor nieuwe inwoners.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Ieder jaar verhuizen honderden mensen naar de gemeente Venlo. Daar zijn we heel blij mee. Maar hoe heten we deze mensen als samenleving eigenlijk welkom? De gemeente dook hier eens in samen met Venlo Partners en concludeerde: Dat kan beter!

Eerste welkomstdag
Afgelopen zaterdag werden voor het eerst nieuwe inwoners welkom geheten. Valuas en Guntrud en de Venlose Huzaren stonden ze op te wachten bij het stadhuis, waar ze werden ontvangen door burgemeester Antoin Scholten. Na een formeel welkom kregen de nieuwe inwoners opdrachten mee en ging men op pad om de binnenstad beter te leren kennen.

Mee doen
Het welkom heten van nieuwe inwoners is natuurlijk niet alleen het feestje van de gemeente, maar van de hele samenleving. Eerder al plaatste de gemeente en Venlo Partners een oproep aan ondernemers, verenigingen, culturele instellingen en inwoners om mee te denken over en liefst mee te werken aan een warm welkom. Als voorbeeld werden twee kersverse inwoners op een ludieke manier overvallen. (bekijk hier het filmpje)


Heb jij goede ideeën of wil je zelf meewerken aan een warm welkom? Mail dan naar welkom@venlo.nl.