15 juni 2018

Twee boa's aangevallen bij het doen van hun werk

Vrijdagmiddag 15 juni waren handhavers van de gemeente Venlo bezig met de controle van de blauwe zone in Tegelen. Bij de supermarkt aan de Centrumpassage is geweld gebruikt tegen twee boa's, nadat een bekeuring was uitgeschreven vanwege een parkeerschijf.

Twee boa's aangevallen bij het doen van hun werk

Een boa kreeg een harde klap in het gezicht; de andere liep verwondingen op aan zijn voet. De boa's voelden zich ernstig bedreigd en hebben de noodknop van hun portofoon kunnen indrukken. Tegelijk schoot een burger te hulp, die heeft weten te voorkomen dat beide medewerkers nog ernstiger mishandeld werden. Wat later verleenden een derde boa en de snel gearriveerde politie assistentie. De daders -twee broers die boodschappen hadden gedaan- dreigden verbaal de derde handhaver neer te steken. Uiteindelijk konden beide mannen ter plekke door de politie worden ingerekend.

"Deze personen hebben wat mij betreft heel wat uit te leggen," reageert burgemeester Scholten. "Het is totaal onacceptabel dat mensen in een publieke taak, verbaal of fysiek worden aangevallen. Zoiets heeft een enorme impact op betrokkenen, collega’s en familie. Vaak hebben ze er nog jaren last van. Wij hanteren als gemeente al jaren een zero tolerance beleid tegen agressie. Politie, justitie en andere overheidsdiensten trekken hier samen een grens."

De burgemeester is op zoek naar de burger die geholpen heeft, om hem te bedanken. De boa's hebben helaas geen gegevens kunnen noteren. Misschien dat deze persoon zich meldt naar aanleiding van deze publiciteit.