07 juni 2018

Doe mee voor Taxus Taxi

Van 4 juni tot 31 augustus zamelt de gemeente Venlo taxussnoeisel in voor de Taxus Taxi. Deze actie is er op gericht om zoveel mogelijk Taxus-snoeisel in te zamelen in de strijd tegen kanker.

Doe mee voor Taxus Taxi

De jonge scheuten van Taxus bevatten Baccatine die de farmaceutische industrie inzet bij de productie van medicijnen. De Baccatine remt de deling van kankercellen en is daardoor een belangrijk bestanddeel van middelen voor chemotherapie.

Voor de verwerking van het Taxus-snoeisel is het belangrijk dat dit schoon ingeleverd wordt. Leg daarom voor het snoeien een zeil op de grond waarop je het snoeisel opvangt. Verder mag het snoeisel alleen bestaan uit de eenjarige scheuten met een maximale lengte van 30 centimeter.

Vorig jaar was de actie een succes in Venlo. De inwoners hebben toen negen grote bakken snoeisel verzameld. Dit snoeisel was goed voor  negen chemo-behandelingen.

Het schone Taxus-snoeisel kan tussen 4 juni en 31 augustus ingeleverd worden  bij de gemeente Venlo. Vanaf dit jaar kan men tassen ophalen bij de ingang van de afdeling Openbare en Gebouwde Omgeving aan de Hulsterweg 19 in Venlo. Deze tassen kunnen gevuld weer worden ingeleverd op dezelfde plek. Meer informatie over de actie en de snoei instructie is te vinden op www.taxustaxi.nl.