28 mei 2018

Cameratoezicht succesvol

Het cameratoezicht in de binnenstad heeft het afgelopen jaar opnieuw zijn vruchten afgeworpen. Burgemeester Antoin Scholten heeft besloten om het cameratoezicht te verlengen tot 1 mei 2022.

Cameratoezicht succesvol

In 2017 heeft de politie weer vaak gebruik gemaakt van camerabewaking. De binnenstad van Venlo heeft sinds 2016 in totaal 54 vaste camera’s. Daarnaast heeft de gemeente 8 flexibele camera’s.

Door de camera’s kunnen politie en gemeentelijke toezichthouders sneller en doelmatiger ingrijpen. De vaste en flexibele camera’s zijn niet meer weg te denken bij het werk van de politie in Venlo. Het cameratoezicht is vooral belangrijk in het uitgaansgebied op vrijdag- en zaterdagnacht. Tijdens deze nachten ontstaat er wel eens onrust. Door de camera’s zijn ongeregeldheden snel te zien en zijn verdachten sneller op heterdaad aan te houden.

Voorbeelden van resultaten
De camerabewaking is het afgelopen jaar weer succesvol geweest. Door de camera’s zijn er beelden die als bewijsmateriaal zijn gebruikt in verschillende onderzoeken. Het gaat hierbij vooral om veelvoorkomende criminaliteit. Zo zijn er dankzij de camera’s 50 personen aangehouden bij vechtpartijen en 23 personen bij vernielingen.
Ook blijkt dat de camera’s een zinvol hulpmiddel bij de aanpak van jeugdgroepen die voor overlast zorgen.