18 mei 2018

College Venlo bezoekt de wijken

In de week van 28 mei start het nieuwe college met de eerste wijkbezoeken in onze gemeente. Er volgen nog veel meer bezoeken, want dat heeft het college tot een van zijn prioriteiten gemaakt. Iedereen is van harte welkom bij de openbare gedeeltes van de wijkbezoeken.

College Venlo bezoekt de wijken

Met deze bezoeken wil het nieuwe college van B&W informatie ophalen om zo het beleid verder te kunnen invullen, in gesprek te gaan met de inwoners, aan te voelen wat er leeft in de stad.

Elke avond bestaat uit twee onderdelen:

1. Het openbare gedeelte
Tijdens het openbare gedeelte is iedereen welkom. Het start elke avond met een korte toelichting op het coalitieakkoord. Ook stellen de wethouders zich voor. Bezoekers kunnen vervolgens in gesprek gaan met de wethouders. Het openbare gedeelte start elke avond om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Het college van B&W verwelkomt iedereen heel graag op de volgende data en locaties:

Maandag 28 mei:

 Huis van de Wijk D’n Dörpel - Gulikstraat 202, Venlo

Dinsdag 29 mei:

Brede maatschappelijke voorziening De Vilgaard - Schandeloseweg 1, Velden

Donderdag 31 mei:

’t Zaelke - Ariënsstraat 21, Tegelen

Vrijdag 01 juni:

’t Raodhoes - Antoniusplein 2, Blerick


2. Bezoek aan een activiteit, vereniging, organisatie

Voorafgaand aan het openbare gedeelte zal het college elke avond ook een activiteit, vereniging of organisatie bezoeken.

Maandag 28 mei volgen ze samen met studenten van Gilde Opleidingen een kookles. Er wordt een aantal gerechten gemaakt ter voorbereiding op een sponsordiner, georganiseerd door de studenten, waarvan de opbrengst naar de Roparun gaat.

Dinsdag 29 mei bezoekt het college een aantal activiteiten bij de brede maatschappelijke voorziening De Vilgaard in Velden. Hier komen sport en maatschappelijke activiteiten samen.

Donderdag 31 mei loopt het college mee met een buurtpreventieteam in Tegelen

Vrijdag 1 juni brengt het college een bezoek aan de weekmarkt in Blerick.