08 mei 2018

Omgaan met je DigiD

Steeds meer zaken bij de overheid zijn digitaal te regelen. Niet iedereen weet dit en het kan erg lastig zijn. Daarom heeft Stichting Digisterker een vaardigheidscursus ontwikkeld: Omgaan met je DigiD.

Omgaan met je DigiD

Maar wat kunt u dan zoal digitaal regelen? Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van toeslagen, het aanvragen van een paspoort of het maken van een afspraak bij de gemeente via www.venlo.nl.

Omgaan met je DigiD
Tijdens de cursus ‘Omgaan met je DigiD’ leren deelnemers stap voor stap hoe handig en veilig informatie gevonden kan worden. En hoe kunt u digitaal iets regelen bij uw eigen gemeente of de landelijke overheid?

De cursus wordt aan een kleine groep gegeven in de Stadsbibliotheek Venlo, onder begeleiding van twee gecertificeerde docenten. Om aan deze cursus deel te nemen, is het noodzakelijk om te weten hoe computer en internet werken. Is dit nog lastig, dan wordt aangeraden om eerst de gratis cursussen ‘Computer basis’ en ‘Internet basis’ af te ronden. Deze cursussen worden ook aangeboden in de Bibliotheek van Venlo.

Data
De cursus ‘Omgaan met je DigiD’ bestaat uit 4 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst wordt gegeven op 18 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur. De daaropvolgende cursussen vinden plaats op 25 mei, 8 juni en 15 juni.

Meer informatie over deze cursus vindt u op de website van de Openbare Bibliotheek Venlo.