01 mei 2018

Hergebruik oude computers

Jongeren van Spirare Talent Valley knappen afgedankte computers op die bij het milieustation worden aangeboden. De computers worden voor een kleine prijs verkocht.

Hergebruik oude computers

Spirare Talent Valley is gevestigd op het Floriadeterrein. Hoogsensitieve en hoogbegaafde jongeren uit het hele land komen hier terecht. Spirare richt zich op jongeren die vastlopen in het bestaande onderwijs. Het is een alternatieve ontwikkelomgeving voor deze jongeren. Het is gericht op de persoon en zijn of haar drijfveren en talenten. De Talentencampus verzorgt ontwikkeltrajecten voor jongeren tussen 9 en 25 jaar. Om te ontdekken waar de interesses liggen van de jongeren ontplooien ze zelf allerlei activiteiten.

Afgedankte computers
Eén van deze activiteiten is het opknappen van oude computers. Veel computers komen bij het milieustation terecht. Meestal gaat het om oudere computers die voor een klein geldbedrag worden aangeboden. Mensen met een laag inkomen kunnen op deze manier ook aan een computer komen. Het initiatief komt van de 23-jarige Jozef. Hij is elke dag bezig om de computers gebruiksklaar te maken. Veel jongeren vinden het erg interessant. Jozef legt ze graag alles uit over de computers en laat ze meehelpen.

Het milieustation
De gemeente Venlo is actief bezig met cradle-to-cradle: het hergebruiken van producten. Op het milieustation worden overbodige computers aangeboden. De aanbieders krijgen de keuze om de computer in de speciale kast voor Spirare Talent Valley te zetten. Inwoners die niet voor de kast kiezen, zetten hun computer bij de overige elektrische apparaten.
Het doel is om de ingezamelde computers te hergebruiken. “Wat is er mooier dan dat de jongeren van Spirare aan de slag gaan om de computers weer geschikt te maken voor gebruik. We werken graag mee aan dit initiatief van Jozef. Daarom stellen we zowel de ruimte voor de inzameling alsook de computers gratis ter beschikking”, zegt Helmut Tijssen, medewerker bij het team Beheer Openbare Ruimte.

Bent u nieuwsgierig naar de computers die Jozef aanbied? Bezoek dan de open dag van Spirare Talent Valley op 2 juni vanaf 14.00 uur.