22 maart 2018

Watertap voor basisschool Harlekijn

Water drinken is gezond! Vanaf vandaag staat er een watertap op de natuurspeelplaats bij openbare basisschool Harlekijn in Blerick. Vanmorgen namen wethouder Aldewereld en Leon Cuijpers van WML de watertap officieel in gebruik.

Watertap voor basisschool Harlekijn

Winnaar
De watertap werd vorig jaar gewonnen door Tatjana Janssen, leerling van de Harlekijn. Zij ging vorig jaar met haar klas op excursie naar de waterfabriek in Heel. Daar deed ze mee aan een ontwerpwedstrijd van de WML. Haar ontwerp won de wedstrijd en daarom is haar watertap vandaag geplaatst.

Beleid
De watertap past ook helemaal in het beleid van de basisschool. Sinds het vorig schooljaar zijn zij namelijk een waterschool. Dit betekent dat de leerlingen in de ochtendpauze alleen maar water dringen en geen andere zoete drankjes.

Jongeren op gezond gewicht
Marc Denessen, coördinator van het project Jongeren op gezond gewicht van de gemeente Venlo, is blij met de watertap: “In Venlo zijn er meer jongeren met overgewicht dan in de rest van de regio. Om dit te veranderen doet de gemeente mee aan de landelijke Jongeren Op Gezond Gewicht aanpak. Samen met verschillende partners in het domein van gezondheid en jeugd worden activiteiten ontwikkeld. Jongeren én ouders krijgen zo informatie over gezond eten en bewegen. Water drinken hoort daar natuurlijk bij!”


Op de foto van links naar rechts:
Leon Cuijpers van WML, winnares Tatjana en wethouder Ben Aldewereld