09 maart 2018

Moederontbijt op Islamitische basisschool

Op de Islamitische basisschool Al Andalous heeft donderdag het Moederontbijt plaatsgevonden. Het Nederlands-Marokkaanse bloggersduo Healthy Sisters gaf als JOGG-ambassadeurs voorlichting over een gezonde leefstijl.

Moederontbijt op Islamitische basisschool

Deze week organiseert Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo (JOGG-Venlo) landelijk de Week voor de Gezonde Jeugd. De basisschool Al Andalous is al enige tijd aangesloten bij JOGG en ze werken hard aan een gezonde omgeving.

Social media
In totaal waren er ongeveer 110 kinderen met hun moeders aanwezig. Ook wethouder Ben Aldewereld nam een kijkje. Het doel van deze bijeenkomst is om op een leuke manier te informeren over een gezonde leefstijl. Veel aspecten zijn aan bod gekomen, zoals het belang van slaap, gezond eten en daarnaast een goede moeder zijn en blijven. Ook staat deze dag een ander aspect van een gezonde leefstijl in het licht: social media. De bloggers maakten moeders en kinderen bewust van de voor- en nadelen van mediagebruik en het effect hiervan op de gezonde leefstijl.

Healthy Sisters
Sinds 2014 hebben de eerste Nederlands-Marokkaanse bloggers in Nederland zich gevormd: De Healthy Sisters. De twee zussen kampten jaren met overgewicht. Diëten hielpen niet. Vier jaar geleden hebben zij hun leefstijl volledig omgegooid en zijn ze samen maar liefst 50 kilo afgevallen. Het doel van de Healthy Sisters is om veel mensen te bereiken, te inspireren en te motiveren in hun eigen proces. De zussen zijn rolmodellen in de Islamitische gemeenschap. Tijdens het Moederontbijt vertelden ze over een gezonde leefstijl, de impact van social media en hun ambassadeurschap bij JOGG.