01 maart 2018

Geef mij maar een boek

Goed kunnen lezen is enorm belangrijk. Daarom geeft de gemeente Venlo deze week het boek ‘Ronja de roversdochter’ cadeau aan alle leerlingen van groep 8. 


Geef mij maar een boek

Goed en begrijpend lezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De gemeente wil met deze actie zowel het zelf lezen stimuleren én het voorlezen aan elkaar. Wethouder Ben Aldewereld bezocht donderdagmiddag de scholen Al Andalous en De Toermalijn en las daar ook wat voor.

Laaggeletterdheid
Niet goed kunnen lezen of schrijven heeft grote gevolgen. Je kunt dan vaak niet meedoen in de samenleving zoals je dat graag wilt. In het Taalhuis in de Stadsbibliotheek Venlo en bij het Taalpunt in Boulevard Hazenkamp in Blerick kunnen mensen die daar behoefte aan hebben hulp en advies krijgen. Ook kan er geoefend worden met een taalvrijwilliger. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Het Taalhuis Venlo is een samenwerkingsverband dat wordt ondersteund door de gemeente Venlo. De gemeente gaf eerder dit jaar aan de strijd aan te binden met laaggeletterdheid. In Venlo is zestien procent van de bevolking laaggeletterd, landelijk gezien ligt dat percentage op 11,9 procent.