'Venlo mien Hert'
Corona heeft grote impact gehad op Venlo, zijn inwoners en ondernemers. In het kader van 'Venlo mien Hert' stelt gemeente Venlo daarom laagdrempelig geld beschikbaar voor het organiseren van mooie initiatieven, kleine activiteiten, grotere festiviteiten of echte evenementen.

Wat kan je organiseren?


Het idee kan niet gek genoeg zijn. Alles kan: van het opleuken van een buurt, verf voor inspiratiestenen, samen met de straat pannenkoeken bakken, kunst maken voor een zorggroep tot en met wandeltochten, fietstochten, muziekevenementen, preuvenementen, speurtochten; U kunt het zo gek niet bedenken, als het maar past bij de gemeenschapszin, verbindend is en stimuleert.

Denk na en doe mee met 'Venlo mien Hert'. Organiseer iets voor een ander, organiseer iets voor Venlo of maak Venlo nog een beetje mooier. Dien uw plan in, met een (simpele) begroting. Binnen drie weken is duidelijk of uw aanvraag is goedgekeurd en u een bijdrage krijgt. Vanwege de vakantieperiode kan de verwerkingstijd iets langer zijn.

Voorwaarden

Er zijn maar een paar voorwaarden waaraan een aanvraag voor subsidie moet voldoen. De activiteit moet bijdragen aan:
• Gemeenschapszin
• Verbinden
• Elkaar of omgeving stimuleren.

Als je een activiteit organiseert, zonder dat iemand meebetaalt, kun je al een aanvraag indienen vanaf 250,- tot maximaal 2500,- . Bij activiteiten waar meerdere partijen aan mee betalen, is een bedrag tot maximaal 5000,- beschikbaar. Voor de volledige voorwaarden en voor het indienen van je aanvraag ga je naar www.venlo.nl/mienhert.

Evenementenkalender


Vanuit het project ‘Venlo mien Hert’ worden verschillende evenementen georganiseerd. Alles kan en het idee kan niet gek genoeg zijn. In de evenementenkalender ziet u welke activiteiten en evenementen er binnenkort in de gemeente Venlo worden georganiseerd. 

→ Bekijk de evenementenkalender hier!